Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelDalfsen

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Gemeente bestrijd armoede van inwoners, Dorcas Winkel bestrijdt de armoede in de wereld

Gemeente bestrijd armoede van inwoners, Dorcas Winkel bestrijdt de armoede in de wereld

DALFSEN – Gemeente bestrijd armoede van inwoners, Dorcas Winkel bestrijdt de armoede in de wereld. Wij, Dorcas Winkel Dalfsen, lazen op Dalfsennet dat de gemeente zich bezighoudt met het armoedebeleid in de gemeente Dalfsen. Wat leven wij in een rijk land! De gemeente zorgt voor haar eigen inwoners en met name de kinderen zijn in beeld.
De vrijwilligers van Dorcas Winkel Dalfsen zetten zich ook in voor armoede, maar dan voor de armoede in de wereld. Voor landen waar geen uitkering aan te vragen is. Voor mensen die als ze honger of dorst hebben niet naar de gemeente kunnen gaan om bijstand te vragen.
Het project dat Dorcas Winkel ondersteunt is: Gemeenschapsontwikkeling in Kenia. De situatie is nu: onvoldoende voedselproductie; 20% van de kinderen is ondervoed en 40 % blijft achter in de groei. De gezondheidszorg is ontoereikend, 61% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De doelstelling van het project is de bestrijding van de armoede door het stimuleren van zelfredzaamheid; het verbeteren van het inkomen; toegang tot schoon water; verbetering van sanitaire voorzieningen; verbetering van de gezondheidszorg en voedselzekerheid.
De gemeente Dalfsen zorgt voor haar eigen inwoners, helpt u mee om de armoede in Kenia te bestrijden? Met iedere aankoop in de winkel ondersteunt u het goede doel. Op dit moment is er een leuke kersthoek gerealiseerd en ook allerlei handgemaakte kerstkaarten zijn te koop. En tijdens de openingsuren op woensdag, donderdag en zaterdag van 10.00 uur tot 16 uur kunt u ook verkoopbare goederen inleveren.
Wilhelminastraat 60
7721 CJ Dalfsen
Telefoon: 0529-466055

nieuws archief

Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer